Wie ben ik?

Biografie:

Ik ben Amanda van Mourik, moeder van twee tieners. Ik ben in Australië geboren en ben als tiener naar Nederland gekomen met mijn ouders. Ik heb VWO gedaan in Wageningen en vervolg opleidingen in Breda. Ik woon nu ruim 20 jaar in Woensdrecht.

Toen ik zwanger was ben ik begonnen met zwangerschapsyoga, ik zag het als een fijne manier om je voor te bereiden op de bevalling, het was een speciaal moment voor mezelf samen met de groeiende baby in mijn buik.

Zes dagen voor de uitgerekende datum begon ik weeën te krijgen, overdag waren ze heel licht en goed `doorheen´ te komen. `s nachts begonnen ze wat heftiger te worden en toen de vliezen spontaan braken om 2uur ´s nachts wist ik het zeker, nu is het niet meer omkeerbaar, nu zal de baby komen! 

De verloskundige kwam langs en om half zes in de ochtend werd mijn zoon geboren. Dankzij de yoga ademhalingstechnieken kon ik de weeën goed opvangen, en heb ik de bevalling ervaren als een mooie en bijzondere gebeurtenis.


Doula:

Op een dag in 2005 werd ik uitgenodigd om een workshop bij te wonen die gegeven werd door een Amerikaanse Doula: Debra Pescali. Alles viel op zijn plaats dit is wat ik wilde worden! Een vrouw die andere vrouwen begeleidt tijdens de bevalling, en vanuit dat visie ze helpen met een goede start met borstvoeding. Want het geven van borstvoeding helpt een moeder bij het moederschap, je leert de behoeftes van je baby snel te herkennen en kunt er op in spelen, door je baby op te pakken, vast te houden en lief te hebben en te voeden.


Cursussen en Opleidingen: 

In 2006 ben ik aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte begonnen in Bilthoven. Een vier jarig deeltijds opleiding tot Yoga Docente. In 2007 begon ik al zelf lessen te geven. 

In 2009 volgde ik de Doula Opleiding in Utrecht en in 2010 heb ik de specialisatie jaar voor Zwangerschapsyoga gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.

Al snel volgden mijn eerste bevallingen die ik als Doula begeleid heb.

Elke keer is het weer een hele eer om bij de geboorte van een kind te zijn. 

In de jaren van de yoga opleiding heb ik ook cursussen gevold bij de Internationale school voor Ayurveda bij John Marchand. Ik heb daar alles over kruiden, Ayurvedisch koken en de verschillende vormen van Ayurvedische massage geleerd.

Ik ben 13 jaar Leidster geweest bij Borstvoeding organisatie La Leche League.

Astrologie:

Sinds 2014 ben ik begonnen met cursussen voor Astrologie bij oa Paula Sijen (Solvie.nl), Bastiaan van Wingerden, George Bode en Menno Noordvliet, Huguette van der Steen. (spirituele Astrologie) 

Bij Gabrielle van Daele heb ik alles geleerd over de genezende werking van half-edelstenen en het gebruik van Schüssler Zouten in samenwerking met de geboorte horoscoop. (Medische Astrologie)

Mocht je interesse hebben in een astrologisch consult vul onderstaand contact formulier in. Prijzen beginnen vanaf 50 euro.

Ik specialiseer in Familie horoscopen, Solar Horoscoop: Jaar prognose, Levensbestemming Horoscoop.

Ik wil graag mensen op weg helpen om hun ware levensbestemming te vinden. Ik verdiep mij ook steeds meer in de genezende werking van kristalen/half-edelstenen.